Hvis du elsker at cykle, er det måske en god idé at begynde at planlægge sommerferien allerede nu. Europa kan byde på ufatteligt mange forskellige vidunderlige cykelferier, som er mindst lige så forskellig som landenes natur.

Før du sætter dig op på cyklen, er der imidlertid nogle spørgsmål, som du skal tage stilling til i forhold til ferien.

Bjerge eller ej?

Én af de vigtigste beslutninger i forhold til en cykelferie er valget af terræn. Valget strækker sig fra de flade strækninger i Holland og til muligheden for at gennemføre dine favorit etaper i Tour de France.

Hvis du er til bjerge er Østrig et populært valg, da landet har både store og små bjerge. Derudover er der en helt fantastisk frodig natur, som er vidunderlig at cykle i. Den største ulempe ved Østrig i, at der kan være en tendens til regnbyger – også i sommeren.

Alternativt kan Dolomitterne i Italien være en fantastisk naturoplevelse. Her er der både bjerge, store skove og hyggelige små landsbyer.

Vil du have mulighed for at holde en cykelferie, er Holland eller det nordlige Tyskland oplagte valg. Undervejs kan der eventuelt planlægges sightseeing – præcis som man ville på en kør-selv ferie.  Derudover giver cykelferien en unik mulighed for at nyde naturen på første hånd, når man cykler igennem den.

Hotel, vandrehjem eller telt?

På cykelferien har du lidt forskellige muligheder i forhold til overnatninger. De tre mest almindelige er hotel, vandrehjem eller telt.

Forskellen mellem disse tre valg er prisen og komforten. Hvis du gerne vil præstere optimalt på ferien, kan det være en god idé at investere i ordentlige hoteller, så du får en god seng at sove i og god mad. Omvendt kan en teltferie var en god måde for alvor at opleve naturen tæt på, mens du er på ferie. Vil du bare have en seng at sove i uden at bruge for mange penge, så er et vandrehjem en god løsning.

Hvis du drømmer om en rigtig teltferie, kan Sverige anbefales. I Sverige har du ret til at slå et telt op overalt. Eneste krav er bare, at du ikke er til gene og ryder op efter dig selv. Dette gør Sverige til en yderst fleksibel løsning, hvis du ikke er helt sikker på, hvor langt du kan cykle hver dag.

Har du udstyret?

Før ferien er det vigtigt at sikre dig, at du har alt det rigtige udstyr. Der er ikke nødvendigvis garanti for, at du kan skaffe tingene undervejs, hvis du har glemt noget specialudstyr.

Skal du cykle meget, kan det varmt anbefales at investere i ordentligt udstyr. Der er i grad forskel på kvaliteten hos forskellige forhandlere. Hvis du vil have kvalitetsudstyr til en ordentlig pris, så køb cykeludstyr på www.eventyrsport.dk.

Enkelte europæiske lande har mange sportsbutikker, men du vil også ofte opleve, at priserne er voldsomt skruet i vejret. Sørg derfor for at have alt med hjemmefra!

SIMILAR ARTICLES