Antallet af trafikdræbte er heldigvis faldende, men det skyldes i høj grad sikrere biler og bedre vejforhold for billisterne. Cyklister er akkurat lige så udsatte, som de altid har været – de er og bliver de ”bløde trafikkanter”, og dermed de mest udsatte. Alle undersøgelser viser dog klart, at en cykelhjelm kan være helt afgørende for, hvordan en cyklist slipper fra et færdselsuheld. Flere og flere bruger hjelmen, men vi er langt fra i mål endnu.

ABUS-cykelhjelmen repræsenterer tysk kvalitetshåndværk

Der findes mange forskellige producenter af cykelhjelme, og desværre også en del, som sætter indtjeningen højere end sikkerheden. Det kan man dog ikke sige om den tyske ABUS-koncern, som siden 1924 har produceret sikkerhedsprodukter under mottoet ”Sikkerhed er afhængig af kvalitet”. Du kender sikkert ABUS-navnet fra hængelåse og lignende, og det var da også denne type produkter, der først blev fremstillet i den private kælder hos virksomhedens grundlægger August Bremicker. Siden hen udvidede virksomheden med elektroniske sikkerhedsprodukter samt styrthjelme og cykelhjelme, og i dag producerer virksomhedens 3000 ansatte sikkerhedsprodukter til hele verden.

Et af produkterne er ABUS-cykelhjelmen, og den kan på alle måder anbefales. Det er ikke det billigste produkt på markedet, men der er ingen grund til at spare 100 kroner på en cykelhjelm, som typisk holder i mange år. Spørg din cykelhandler efter ABUS-cykelhjelmen, eller find den her på ecykelhjelm, som er Danmarks vel nok bedst udstyrede specialbutik med cykelhjelme fra både ABUS og andre kendte mærker.

Vælg mellem flere typer af ABUS-cykelhjelme

En cykelhjelm er ikke bare en cykelhjelm, og vidste du det ikke i forvejen, finder du i hvert fald ud af det, når du studerer det enorme udvalg af ABUS-cykelhjelme. Hjelmene kommer i tre grundvarianter: Den almindelige allround-hjelm passer til de fleste til daglig brug med både transport og motionsture. Til professionelle sportsudøvere er det måske mere nærliggende med en elitehjelm, der er udviklet i samarbejde med professionelle sportsudøvere med henblik på at skabe en hjelm, der kombinerer komfort og optimal aerodynamik. Endelig er der den urbane hjelm eller byhjelmen, hvor der er lagt lidt mere arbejde i designet, så den kan bruges af selv kræsne forretningsfolk og andre, som lægger vægt på det helt rigtige udseende.

Vælg en hjelm, du kan bruge hver dag

Udvalget af farver, udformninger og designs er stort, hvis du vælger en ABUS-cykelhjelm. Det kan måske være fristende med skarpe farver og friske mønstre, men være aldrig for impulsiv. Du skal være sikker på, at det er en hjelm, du også har lyst til at bruge næste år. Ellers er der risiko for, at den bliver efterladt på knagen, og det skal du for alt i verden undgå.

SIMILAR ARTICLES