Hvis du bruger cykling som motionsform, så har du rigtig god grund til at læse med her. Her på siden kan du nemlig blive klogere på cykeludstyr, du IKKE kan undvære. Og hvad er det så for noget udstyr? Læs med nu og find ud af det!

Cykelhjelmen er et must have

Der er ingen tvivl om, at cykelhjelmen er et must. Derfor kan du ikke undvære den, når du cykler! Cykelhjelmen har til formål at passe på dit hoved, hvis du styrter. Har du ikke cykelhjelm på, så vil sandsynligheden for, at du kommer meget slemt til skade være større – end hvis du havde hjelmen på. Derfor kan det ganske enkelt ikke betale sig at lade være med at have hjelm på.

Abus cykelhjelme er et godt valg

Er du i tvivl om, hvilke cykelhjelme der er gode lige nu? Et godt bud på en god cykelhjelm i 2017, det er Abus cykelhjelme. Abus er et kendt mærke inden for cykelbranchen og laver nogle af de mest sikre og moderne hjelme. Abus Urban er i øvrigt en bestseller – og så er den udstyret med LED-lys bagpå, hvilket gør den meget sikker at bruge.

Læs Motioncykling.dks anbefaling af Abus Urban.

Ekstra slange, dækjern og cykelpumpe

Punkteringer kan ske fra tid til anden. Derfor er en ekstra cykelslange, dækjern og cykelpumpe selvfølgelig uundværligt cykeludstyr. Der findes ikke noget værre end at stå i vejkanten med et fladt baghjul og ikke have en ekstra slange med. Så er der altså lang vej hjem til, hvor du startede.

SYNLIGT cykeltøj

Hvis du vil hjælpe dig selv og andre trafikanter, så køb cykeltøj, der er SYNLIGT. Det kan for eksempel være et par handsker i neongul, det kan være et par skoovertræk med reflekser, det kan være en cykelhjelm i en meget iøjefaldende farve osv. Det handler blot om at gøre dig synlig i trafikken, så andre trafikanter kan se dig. Hvis du vil gøre dig endnu mere synlig, så anbefaler vi selvfølgelig, at du kører med cykellygter, når vejret er lidt diset eller solen er ved at gå ned.

Altomcykling.dk har de skrevet en god guide til synligt cykeltøj, der især er godt at bruge om vinteren, hvor der virkelig kan være mørkt på landevejen.

Cykelshorts med pude

Dyrker du cykling som motionsform, så kommer du ikke uden om et par cykelshorts med pude. Det kan være hårdt for ”rumpetten” at sidde flere timer i sadlen, hvis du har et par almindelige træningsbukser på. Derfor er cykelshorts med pude med stor sandsynlighed det bedste køb, du kan gøre dig, hvis du ikke allerede ejer et par.

Cykelshorts er især anbefalelsesværdige, hvis du cykler ture på over 30 minutter. Gør du det, så er cykelshorts (eller cykelbukser som de også bliver kaldt) uundværligt cykeludstyr.

Vil du have hjælp til at vælge de bedste cykelshorts? Læs mere her!