Når solen skinner og det er godt vejr udenfor, begynder folk at finde deres racercykler frem og gøre dem klar til en god cykelsæson. Det begynder ca. i de første gode forårsuger, når dagene bliver længere og graderne ikke længere er for kolde til at cykle udendørs.

Især om sommeren møder man rigtig mange cyklende på de danske landeveje, og det peaker gerne i de tre uger hvor der er Tour de France. I de 3 uger, er der rigtig mange der får lyst til at komme ud at cykle og derfor bliver raceren fundet frem og gjort klar.

Noget af det vigtige ved at kunne cykle nogle gode, lange og hyggelige ture på sin racercykel er at have det rigtige udstyr til at køre.

Det rette cykeltøj betyder meget

Tøj til at cykle i er en nødvendighed for at få den bedst mulige oplevelser med dine cykelture. Cykeltøj er en del af det udstyr der skal til for at du får mest muligt ud af din tur, og at du også synes det er sjovt næste gang ud skal ud.

Cykeltrøjer er en del af det cykeltøj der er en god ide at købe. En cykeltrøje hjælper med at transportere sveden væk fra kroppen når du er ude at cykle og hjælper dig derfor med at forblive varm, da sveden hurtigt kan køle dig ned – selv på ret varme dage. Derudover er det vigtigt med en cykeltrøje med en god pasform, da det hjælper med at trøjen kan arbejde optimalt og gøre det job som den er købt ind til.

For cykelbukser gælder lidt det samme – det er vigtigt med den rette pasform, da de ellers ikke virker på den måde som er meningen. At have et cykelsæt bestående af cykelbukser og cykeltrøje er en vigtig påklædning når man skal ud at køre længere cykelture på sin racercykel.

Udover trøje og bukser er det en rigtig god ide med et par cykelhandsker. Først og fremmest hjælper det lidt hvis du er ude på lidt kolde dage. På varme dage, kan det godt virke underligt at bruge handsker, men dine hænder vil takke dig, da det at holde godt fast i styret i længere tid som en cykelrute normalt er, kan dine hænder godt bliver rigtig medtaget. Derfor er det en god ide også at investere i et par handsker at have på når du cykler længere ture.

Derudover kan det være en god ide at købe løse ben og arme, til de kolde dage samt skoovertræk som man kan beskytte sine cykelsko med.

Hvilket cykeludstyr skal man eje.

Noget af det mest brugbare man som ny ejer af en racercykel skal lære at bruge er klamper, klikpedaler og cykelsko. Har din cykel ikke det monteret, er det en rigtig god ide at få det sat på, og lære at klikke ud og ind af pedalerne. Det kan være ret svært i starten, og koster de fleste en smule asfalteksem, men når man lærer det bliver cykelturen meget bedre.

Derudover kan det være en rigtig brugbar ting at have en cykelcomputer monteret. Det er så muligt at følge med i fart, længde og hvis den er slået til et pulsur, kan du også holde øje med din puls.

Hvis du har lyst til at vide mere så læs her.

SIMILAR ARTICLES