Danmark er et af de lande i verden, hvor der cykles mest. Det er ikke uden grund, når man tænker på hvor mange af danskerne, der bor i de større byer. Dertil kommer at Danmark er et fladt land, med mange landeveje, der er som skabte til cykelture. Naturligvis skal vi da døje lidt med modvind nu og da, men mon ikke vi på et tidspunkt får endnu et folketingsmedlem, der lover os at afskaffe det?

Lige fra vi bliver født, bliver vi udsat for cykler i vores hverdag. Vi sidder bag på vores forældres cykler, får en trehjulet, senere støttehjul på en tohjulet, for endelige at få en rigtig cykel. Vore cykel er vores kilde til frihed, som kan bringe os vidt omkring hurtigt og på en sund måde.

Det gode cykeludstyr

Når man har en god cykel er det bare så brandærgerligt at gå ned på udstyret. Så derfor har vi samlet en lille liste over tilbehør, som man ikke bør gå på kompromis med, og som enhver cyklist bør have med sig.

Cykelhjelme

Det mest essentielle udstyr er naturligvis en god cykelhjelm. Det er noget vi er vokset op med, lige fra de gyselige store hjelme, som vores forældre proppede ned over os, til de strømlinede letvægtshjelme vi har i dag. Det kan ikke ignoreres, hvor mange liv der bliver reddet af cykelhjelme hvert eneste år. Hvis man først har set den forskel en cykelhjelm kan gøre, vil man aldrig mere sætte sig op på en cykel uden. Det bør man i hvert fald ikke.

Man skal naturligvis ikke købe det billigste ragelse man finder, men vælge kvalitet og godt design. Et af de store mærker er tyske Abus. Se produkter fra Abus her. Man kan være helt sikker på, man får det bedste fra Tyskland med Abus.

Cykellåse

Hvis man først har brugt en masse penge på en dyr cykel til mange tusinde kroner, så vil man jo også gerne passe godt på den. Derfor anbefales det, at man køber en god og stærk cykellås. Det betyder at man ikke bare nøjes med en af klassiske kodelåse, som vi alle er vokset op med. Sørg i stedet for at skaffe en kraftig kædelås, der kan låses med nøgle. Det er den bedste måde at sikre sin cykel på. Men lås den aldrig om forhjulet, da tyvene blot piller det af og render med cyklen.

Hav lappegrejet med

Hvis man vil gøre sig selv en tjeneste, så lærer man hvordan man lapper sin egen cykel. Det er noget alle knægte kunne for 50 år side, men som den almindelige forkælede dansker får cykelhandleren til i dag. Det er en vanvittig ping at bruge penge på, da det ikke tager mange minutter, og er så nemt som det kan blive.

Sørg for at have et sæt lappegrej med, og lær at bruge det. Det vil spare dig en masse tid og penge. Naturligvis kræver det, at du har en cykelpumpe med, men de behøver ikke fylde en masse. Så den kan sidde på cyklen.

SIMILAR ARTICLES