Cykelferie er en af de fedeste måder at holde ferie på i Danmark, hvis man er til aktiv ferie. Der er masser af muligheder for at få en rigtig flot ferie, med masser af natur, strand og hyggelig familiært samvær. Det er en fordel at planlægge en campingferie og cykelferie sammen, så man har planer for hvor og hvilke campingpladser man kan sove på, på sin rute.

En cykelferie anbefaler vi i omegnen af 5 dage, for at alle skal synes det er sjovt. Herunder giver vi et bud på en rute du kan bruge, hvis du vil have et forslag til en rute.

Vi anbefaler at afholde en cykelferie på Fyn. Her kan du komme hurtigt rundt til de forskellige byer og gøre pitstop eller overnatte, og her er samtidig mulighed for rigtig flot natur samt en masse flotte badestrande man kan gøre brug af.

Når man tager på cykelferie skal man have styr på oppakningen. Det er ikke så fedt at cykle så langt, hvis oppakningen er alt for tung.

Derudover kan det være en god ide at have en rute, vi giver vores bud her. Ruterne er mellem 50 og 70 kilometer lange, og tager nok den gennemsnitlige familie en 3-4 timer at cykle hver dag. Mere end det bliver tit får meget og så går ferien lidt af, og det bliver mere til cykel træning.

Første dag. Udgangspunkt fra Nyborg hvor der cykles over Odense til Svendborg og Tåsinge. Her kan overnatningen gøres på en af de fede campingpladser der er dernede. Tåsinge og Sydfyn generelt er rigtig smukt, så det er med at nyde naturen dernede.

Anden dag.  Fra Tåsinge kan man køre en tur til Langeland og besøge de langelandske byer Spodsbjerg og Rudkøbing. På vejen tilbage kan man køre over Troense og Vindeby på Tåsinge, over Svendborg og til Fåborg hvor man kan gøre sit stop for dagen. Så har man set alle de smukkeste steder på Sydfyn, og man kan dagen efter bevæge sig videre på Fyn.

Tredje dag. Fra Fåborg kan man køre over byerne Haarby, Assens, Aarup og ende i Middelfat. Stop og overnatning bliver gerne gjort i byer med kyst og havn, da det klart er de smukkeste fynske byer sammen med Fyns største Odense.

Fjerde dag. Fra Middelfart kan man cykle over Bogense til Otterup og gøre sit stop for aftenen og natten på Hasmark Strand Camping på Nordfyn. En af de bedre campingpladser Fyn har, med både indendørs og udendørs pool områder, og derfor noget hele familien vil sætte pris på.

Femte dag. Fra Hasmark kan man igen køre over Odense, og tilbage til udgangspunktet i Nyborg.

På denne rute får man en hyggelig cykelferie gennem de flotteste fynske byer, og en cykelferie med lige dele ferie og cykling.